Warberg-stjerne Trustpilot

Dobbelthage & kæbelinje – fedtsugning

Dokumenter

Spørgsmål & svar

Introduktion

En fedtsugning af hagen eller kæben er et kosmetisk indgreb, der udføres for at fjerne overskydende fedt fra området under hagen og langs kæbelinjen. Der er flere grunde til, at nogle mennesker vælger at få en fedtsugning af hagen eller kæben: fjernelse af dobbelthage, forbedret ansigtskonturer eller af andre æstetiske årsager.

Sammen med kirurgen gennemgår du dine ønsker til indgrebet, og herefter vil du undersøges for at finde ud af, hvilken behandling, der vil give det bedste resultat.

Hvad sker der under operationen?

Selve operationen tager omkring 1 time. Der bruges ofte 3 adgange til fedtsugningskanylen under hagen og bag begge øreflipper. Du får lagt lokalbedøvelse i huden, svarende til adgangene. Herefter fyldes hele sugefeltet med en opløsning af lokalbedøvelse, adrenalin og saltvand. Man venter derefter 10-15 minutter, til virkningen er sat ind. Når lokalbedøvelsen virker, udføres fedtsugningen. Når fedtsugningen er overstået, plastres de små huller i huden sammen, og du får anlagt plaster (micropore) og noget sugende gaze øverst.

Tiden lige efter operationen

Efter 1. uge, hvor du begynder at holde pauser fra hovedforbindingen, vil du normalt begynde at inspicere operationsområdet. Du vil i ugerne efter opleve, at området kan se bulet/puklet ud og med indtrækninger. Dette er helt normalt og skyldes væske, som fortager sig uens, alt efter tyngdekraften og vævets fasthed. Det er kun meget sjældent, at der ses ujævnheder i det endelige resultat. I disse tilfælde tager vi stilling efter, der er gået mindst 3 måneder. I disse sjældne tilfælde tilbyder vi at korrigere ujævnheden ved et mindre indgreb. Dette er naturligvis uden beregning.

Smerter

Man vil have lette forbigående smerter i de første dage efter operationen, og man kan have behov for smertestillende medicin. I langt de fleste tilfælde er det tilstrækkeligt med Pinex.

Kontrol, trådfjernelse og plaster

Det anbefales, at du benytter Micropore plaster på arrene i 3 måneder. Du skal til kontrol efter 7 dage, hvor vi ser, om det opererede område udviser de rigtige helingstegn. Hvis feltet er nydeligt, kan du overgå til at bruge bandagen 16  timer/døgn, og der pålægges tid til afsluttende 3 måneders kontrol. Hvis ikke feltet ser ud til at hele godt, skal du bruge hovedforbindingen 24 timer/døgn i en uge mere og komme til ny kontrol.

Kompression og bandager

Du skal efter operationen bære en komprimerende hovedbandage. Denne skal du anvende som følgende: 1. uge – døgnet rundt, 2 + 3. uge – 16 timer/døgn, 4. uge – kun om natten. Kompressionen er meget vigtig for det endelige resultat. Gazen, der er påsat under bandagen, kan fjernes efter et døgn og er anlagt for at suge evt. væske. Det inderste plaster skal ikke fjernes og ved bad kan disse blot duppes tørre.

Fysisk aktivitet

Du skal lytte til din krops signaler. Forekommer der ubehag eller smerte, skal du undlade den aktivitet, der fremkalder smerten. Det opererede område skal helst holdes over hjertehøjde 24/7 de første dage efter operationen for at modvirke hævelse. Det er endvidere en god ide at nedkøle det opererede område. Vi foreslår ca. 10-15 minutter/time i de vågne timer af døgnet de første 2-3 dage.

Sport

Du kan gradvist begynde at træne IKKE-OPEREREDE områder af kroppen efter 2-3 uger, f.eks. på motionscykel. Undgå belastning af de opererede områder. Løb og vægttræning efter 4 uger. Start stille og roligt ud og øg vægt/intensiteten uge for uge. Hvis det opererede område bliver hævet og/eller spændt efter en træning, er du gået for tidligt eller hårdt i gang. Hold da en uges pause før du træner igen.

Pool/havbad

Efter 2 uger forventes at dine ar er færdighelet, du må derfor først når disse er helet, begynde at bade i pool/havbad.

Sovestilling

Du skal sove med hovedet over hjertehøjde og derudover sove på ryggen den første uge.

Bilkørsel

Du vurderer selv, hvornår du kan køre bil igen. Det kræver, at du kan reagere optimalt i enhver situation. Så længe du har smerter, er det derfor ikke tilrådeligt at køre bil.

Sol

Beskyt arret mod sollys med solcreme faktor 30+, særligt i det første år.

Arbejde

Det er almindeligt at være sygemeldt fra sit arbejde i 1 uge efter operationen, mens det i særlige tilfælde, f.eks. ved fysisk krævende arbejde, kan være op til 3 uger.

Bad

Du må ikke fjerne kompressionsbandagen den første uge. Du må gerne bade, det kan med bandagen på, og den tørres med en hårtørrer eller lufttørre. Hvis du ikke ønsker at gøre bandagen våd, må du etagevaske dig, indtil der er gået en uge, og du har fået lov til at tage den af i forbindelse med badning. Plastret kan tåle at blive vådt, men du kan tørre det med håndklæde eller hårtørrer.

Føleforstyrrelser

I de første måneder efter operationen er det normalt at opleve forskellige føleforstyrrelser i form af stikken, prikken og jag. Dette forsvinder, og du får normal følesans efter 3-6 måneder.

Blødning

Der er normalt, at du i dagene efter operationen kan udvikle blå mærker, men en operationskrævende blødning er derimod sjælden.

Infektion

Der kan, sjældent, opstå en overfladisk sårinfektion, som er kendetegnet ved rødme af huden, typisk omkring de 3 kanylehuller. En sådan overfladisk infektion behandles effektivt med antibiotika. Du skal naturligvis kontakte os, såfremt du har mistanke om infektion.

Ar

Arrene er umodne (røde til blålige) i op til 12 måneder efter operationen, hvorefter de bleger af. En sjælden komplikation (under 1% på verdensplan) er en hyper reaktivt arvævsdannelse, som giver et tykt og uskønt ar. Dette kaldes keloid, og tilstanden kan behandles med enten silikoneplaster eller indsprøjtning af et medikament kaldet Kenalog. Det er vigtigt, at du informerer os, hvis du tidligere i livet har oplevet uskøn ardannelse i huden over fedtsugningen. Det er individuelt, hvor godt huden trækker sig sammen efter en fedtsugning. Sammentrækningen provokeres af selve fedtsugningen, men faktorer som mangelfuld brug af kompressionsforbindingen, alder, rygning og mængden af suget fedt påvirker hudens evne til at trække sig sammen henover. Vi kan derfor ikke udstede nogen garanti for, at huden trækker sig helt sammen henover fedtsugningen.

Opdateret 06.09.2023 Version 3.0

Book en forundersøgelse online

Vælg den type kunde, som bookingen drejer sig om.