Warberg-stjerne Trustpilot

Botox – Azzalure

Dokumenter

Artikler

Her vil der ligge nyttige artikler og links

Indlæg

Her vil der ligge indlæg fra os

Spørgsmål & svar

Introduktion

Botox er en populær, ikke-kirurgisk, kosmetisk behandling, der bruges til at reducere rynker og fine linjer i ansigtet. Den primære årsag til at få Botox er at opnå en mere glat og ungdommelig hud ved midlertidigt at reducere muskelaktiviteten i visse områder. Azzalure indeholder det samme aktive stof som Botox, Vistabel og andre lignende præparater. Det virker på samme måde og frembringer samme resultater. Stoffet i Azzalure blokerer nerveimpulsernes vej fra nerve til muskelcellen, hvorved musklen lammes og over tid bliver mindre. Dette udnyttes til at behandle de muskulære rynker i blandt andet ansigt og hals.

Sammen med lægen gennemgår du dine ønsker til indgrebet, og herefter vil du undersøges for at finde ud af, hvilken behandling, der vil give det bedste resultat.

Hvad sker der under behandlingen?

Inden behandlingen sprittes og markeres behandlingsområdet. Herefter indsprøjtes Azzalure i de aftalte områder.

Tiden lige efter behandlingen

De første 20-30 minutter efter behandlingen kan du være let rød og hævet i det behandlede område. Normalt er en enkelt behandling nok til at fjerne rynkerne i det behandlede område. Der kan dog være særligt dybe rynker, som ikke kan fjernes med en enkelt behandling. Som regel er det nok at gentage behandlingen igen efter 4 måneder, hvor rynken giver sig, men i helt særlig tilfælde må man supplere behandlingen med en fillerbehandling for at ‘løfte’ huden op i niveau.

Smerter

Der er ikke betydelige smerter ved en botox behandling, men det kan være en god ide at tage 1 gram paracetamol en time inden behandling. Efter behandlingen kan man de første par døgn tage 1 gram paracetamol hver 6. time.

Kontrol

Du tilbydes en tid til kontrol og touch up-behandling, hvor eventuelt supplerende behandling kan gives, hvis det ønskede resultat ikke er nået. Der tilbydes gratis kontrol og touch up efter ca. 14 dage efter behandlingen, idet den fulde effekt først ses her.

Fysisk aktivitet

Du skal lytte til din krops signaler. Forekommer der ubehag eller smerte, skal du undlade den aktivitet, der fremkalder smerten.

Sport

Du bør undgå sport og træning i det første døgn efter behandlingen.

Pool/havbad

Du bør ikke bade i svømmehal, hav eller sø de første 2-3 dage efter behandlingen.

Sovestilling

Du bør undgå at have hovedet under hjertehøjde, når du sover.

Arbejde

Du kan umiddelbart efter behandling genoptage dit arbejde.

Bad

Du må ikke tage et varmt bad i de fire første timer efter behandling.

Blødning

En almindelig bivirkning ved botox er blå mærker på grund af blødning. Dette kræver ikke behandling og vil ofte forsvinde efter en uges tid.

Infektion

Der er en lille risiko for infektion ved alle procedurer, der laver hul i huden. Infektion ses ofte startende som en diskret rødme omkring et af indstikshullerne, som bliver tiltagende rødt. Hvis du oplever denne bivirkning, skal du omgående tage kontakt til klinikken. I langt de fleste tilfælde kan infektionen opdages og behandles i opløbet med antibiotika uden større gener.

Gener

Der kan forekomme stikrelaterede gener i form af ubehag, rødme, hævelse, smerte/ømhed, fasthed og blå mærker, som vil forsvinde i løbet af få timer til en uge.

Asymmetri

Der kan opleves asymmetri og ujævnheder i det behandlede område, som oftest kan korrigeres fuldstændigt.

Bivirkning i panden

En kendt bivirkning, hvis man behandler den nederste del af panden, uden at ‘gemme noget muskel’ til at holde panden med, er, at pande og bryn sænker sig og føles tunge. Med den rette viden og teknik er det ikke svært at undgå denne bivirkning.

Næserynke-behandling

Ved behandling af næserynker er der en lille risiko for, at en af smilemusklerne bliver påvirket, hvorved læben sænkes lidt – det er denne virkning, man tilstræber ved behandling af tandkødssmil, men er en bivirkning ved næserynke-behandling.

Styringsbesvær

Ved botoxbehandling af nedadgående mundvige kan nogle opleve styringsbesvær af læberne i de første par dage, indtil de har vænnet sig til botoxen.

Lammelse

 I ekstremt sjældne tilfælde, ved behandlinger tæt på øjenlåget, kan botoxen bevæge sig ind og lamme den muskel, der løfter øjenlåget. Sker dette, vil øjenlåget sænke sig og dække ca. den øverste halvdel af iris. Denne bivirkning kan behandles delvist med nogle øjendråber, der dog har den bivirkning, at det får pupillerne til at udvide sig.

Spredning

Der er i ekstremt sjældne tilfælde set alvorlige bivirkninger relateret til spredning af botulinum toxin væk fra administrationsstedet, herunder muskelsvaghed, dysfagi og aspirationspneumoni – i nogle tilfælde med fatalt udfald. Ved opståede synke-, tale- eller åndedrætsproblemer skal der omgående søges lægehjælp.

Opdateret 30.11.2023 Version 3.0

Book en forundersøgelse online

Vælg den type kunde, som bookingen drejer sig om.