Warberg-stjerne Trustpilot

Indadvendte brystvorter

Dokumenter

Artikler

Her vil der ligge nyttige artikler og links

Indlæg

Her vil der ligge indlæg fra os

Spørgsmål & svar

Her vil du finde Spørgsmål & svar

Introduktion

En korrektion af indadvendte brystvorter er en kirurgisk procedure, der udføres for at rette eller løse brystvorter, der er trukket indad i stedet for at stikke ud som normalt. Der er flere grunde til, at nogle mennesker vælger at få foretaget en korrektion af indadvendte brystvorter. Nogle vælger korrektionen for æstetiske årsager, andre for funktionelle årsager.  Indadvendte brystvorter kan variere i graden af indadvendthed, og nogle kan være mere alvorlige end andre. 

Sammen med kirurgen gennemgår du dine ønsker til indgrebet, og herefter vil du undersøges for at finde ud af, hvilken behandling, der vil give det bedste resultat.

Hvad sker der under operationen?

Operationen varer ca. 1 time. Operationen starter med, at du får lagt lokalbedøvelse om brystvorterne. Hvis du ikke har valgt operationen i fuld bedøvelse, vil du kunne mærke en sviende fornemmelse, når lokalbedøvelsen bliver lagt. Årsagen til indadvendte brystvorter skyldes, at mælkegangene er for korte. Når du er bedøvet i området, skæres et lille snit i kanten af brystvorten, hvorefter de mælkegange, der er for korte, klippes over.

Tiden lige efter operationen

I dagene efter operationen vil brystvorterne være spændte og ømme. Det endelige resultat kan vurderes 3 måneder efter operationen.

Smerter

Du vil kun opleve lette smerter efter operationen. Disse kan behandles med panodil.

Kontrol, trådfjernelse og plaster

Efter en vellykket operation vil du få plaster på. Hvis du er blevet syet med tråde, skal disse fjernes efter 7-10 dage, og du kan med fordel lade plasteret blive på. Du vil få udleveret en tid til kontrol 7-10 dage efter operationen, hvor dine tråde skal fjernes, og det fedtsugede område tilses. Du skal komme til kontrol hos plastikkirurgen 3-6 måneder efter operationen. Den præcise tid aftales ved udskrivelsen eller ved et senere opkald. Du kan med fordel anvende Micropore plaster, som kan købes på apoteket. Det anbefales at bruge dem på arret i de første 3 måneder.

Kompression og bandager

Man får som udgangspunkt ikke bandage på brystvorterne, men blot tape og gaze til at suge hvis området skulle bløde lidt i timerne efter operationen. Hvis du skal have bandage på, får du det at vide til forundersøgelsen.

Fysisk aktivitet

Du skal lytte til din krops signaler. Forekommer der ubehag eller smerte, skal du undlade den aktivitet, der fremkalder smerten.

Sport

Du kan allerede dagen efter operationen gå små ture, men mere intens motion, såsom løb og cykling, skal du vente 2-3 uger med. Mere krævende sportsaktiviteter, såsom styrketræning, skal du vente med til 6-8 uger efter operationen.

Pool/havbad

Du skal undgå at bade i pools og havvand i op til 4 uger efter operationen.

Sovestilling

Undgå at sove på maven de første par uger efter operationen.

Bilkørsel

Du vurderer selv, hvornår du kan køre bil igen. Det kræver, at du kan reagere optimalt i enhver situation. Så længe du har smerter, er det derfor ikke tilrådeligt at køre bil.

Sol

Efter du er færdig med at bruge dit plaster, skal du påføre solcreme faktor 15+ på arret, når det er udsat for sol.

Arbejde

Det er almindeligt at være sygemeldt fra sit arbejde i 1-2 dage efter operationen.

Bad

Du må brusebade dagen efter operationen.

Føleforstyrrelser

Når du bliver opereret, vil der ske en påvirkning af følesansen. I månederne efter operationen kan der forekomme føleforstyrrelser, såsom prikken og stikken, i arrene. Dette vil forsvinde i takt med gendannelsen af følesansen. Der kan dog være små områder med permanent tab af følesans.

Blødning

Hos omkring 1% på verdensplan vil der være blødning i timerne efter operationen. Dette vil medføre en ny operation, oftest i fuld bedøvelse.

Infektion

En infektion ses sjældent, men kan ikke udelukkes. Dette vil kræve en antibiotika behandling. Du bør selv holde øje med, om der opstår infektion. En infektion vil typisk være synlig efter 1-2 uger, hvor der opstår rødme og hævelse med tiltagende smerter og feber.

Ar

Operationen kommer til at efterlade ar, som vil være røde og i nogle tilfælde kan være hævede. Arret bliver ofte pænt, men meget få vil udvikle et skæmmende ar (hypertrofisk ar eller keloid). Her kan det være nødvendigt at behandle arret med binyrebarkhormon gentagende gange. Det ses oftest, at der går et til to år, før arret har fået sit endelige udseende.

Amning

Efter operationen skal du forvente, at du ikke kan amme, hvis du er kvinde. Indgrebet skal derfor helst foretages før, du har fået det antal børn, du ønsker.

Opdateret 29.11.2023 Version 3.0

Book en forundersøgelse online

Vælg den type kunde, som bookingen drejer sig om.