Warberg-stjerne Trustpilot

Øjenbryn

Dokumenter

Spørgsmål & svar

Introduktion

Et kirurgisk brynløft er en kosmetisk kirurgiskindgreb, der udføres for at løfte og stramme øjenbrynene og dele af området omkring øjnene. Der er flere grunde til, at nogle mennesker vælger at få et kirurgisk brynløft. Nogle får et brynløft grundet aldersrelaterede ændringer, ansigtskorrektur, andre får det også foretaget i kombination med en øvre øjenlågsoperation.

Sammen med kirurgen gennemgår du dine ønsker til indgrebet, og herefter vil du undersøges for at finde ud af, hvilken behandling, der vil give det bedste resultat.

Hvad sker der under operationen?

Operationen kan både foretages i lokal bedøvelse og fuld narkose. Der indledes med anlæggelse af lokalbedøvelse i hele området. Herefter anlægges et ca. 2 cm langt snit bag hårgrænsen i tindingregionen. Der tildannes en kanal i tindingen frem til brynet, hvorigennem brynet kan løftes til sin nye position. Når brynet er på plads i den nye position, fæstnes det, hvorefter huden lukkes med tråde. Trådene skal fjernes efter 5-7 dage, du får udleveret en kontrol tid efter indgrebet til fjernelse af disse, hvor vi også kigger om alt er som det skal være.

Tiden lige efter operationen

Det første døgn anbefaler vi, at du køler området 10-15 minutter af gangen med 1 times mellemrum. Det kan være med kølemaske eller f.eks. frosne ærter i et klæde. Du bør ligeledes spise og drikke koldt/tempereret. Husk, at det tager lang tid før det endelige resultat er opnået, da huden og hævelsen skal falde på plads. Her er det meget vigtigt at du bruger den udleveret ansigts bandage, som du får på lige efter operationen.

Smerter

Der er ikke mange smerter forbundet med operationen, men du vil få en smerteplan med hjem, som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin, du skal tage. Du får smertestillende medicin med hjem til 2 døgn, derefter ligger der recepter til dig på apoteket som du kan hente, hvis du får brug for yderligere.

Kontrol, trådfjernelse og plaster

Den tråd, huden er syet sammen med, skal fjernes efter 5-7 dage. Du møder til kontrol hos sygeplejersken 5-7 dage efter indgrebet. Efterfølgende mødes du til en afsluttende kontrol hos vores plastikkirurg 3 måneder efter, hvor det er muligt at se det endelige resultat.

Kompression og bandager

Efter indgrebet bærer du et kompressionsbind, der presser på det opererede område og trykker dine øjenbryn tilbage. Det minder om et bredt elastisk hårbånd. Kompressionen skal bæres 24/7 den første uge, og den efterfølgende uge skal den anvendes om natten.

Fysisk aktivitet

Du skal lytte til din krops signaler. Forekommer der ubehag eller smerte, skal du undlade den aktivitet, der fremkalder smerten. Det opererede område skal helst holdes over hjertehøjde 24/7 de første dage efter operationen for at modvirke hævelse.

Sport

Du kan gradvist begynde at træne IKKE-OPEREREDE områder af kroppen efter 2-3 uger, f.eks. på motionscykel. Undgå belastning af de opererede områder. Løb og vægttræning efter 4 uger. Start stille og roligt ud og øg vægt/intensiteten uge for uge. Hvis det opererede område bliver hævet og/eller spændt efter en træning, er du gået for tidligt eller hårdt i gang. Hold da en uges pause før du træner igen.

Pool/havbad

Du må først bade i pool og havvand, når der ikke længere er sårskorpe på dine ar, og de er helt helet. Det er cirka efter 4 uger.

Sovestilling

Vi anbefaler, at du sover på ryggen den første uge efter operationen. Det vil også være en god ide at ligge med hovedet lidt højt i de første par nætter.

Bilkørsel

Du vurderer selv, hvornår du kan køre bil igen. Det kræver, at du kan reagere optimalt i enhver situation. Så længe du har smerter, er det derfor ikke tilrådeligt at køre bil.

Sol

Beskyt arret mod sollys med solcreme faktor 30+, særligt i det første år.

Arbejde

Du kan forvente at genoptage stillesiddende arbejde efter 1-2 dage. Fysisk krævende arbejde kan genoptages efter 2-3 uger.

Bad

Du må ikke fjerne kompressionsbandagen den første uge. Du må gerne bade, det kan du med bandagen på, og den tørres med en hårtørrer eller lufttørre. Hvis du ikke ønsker at gøre bandagen våd, må du etagevaske dig, indtil der er gået en uge, og du har fået lov til at tage den af i forbindelse med badning. Plastret kan tåle at blive vådt, dog kan du tørre det med håndklæde.

Føleforstyrrelser

Man kan opleve føleforstyrrelser og forbigående hårtab i huden i området omkring arret. I ekstremt sjældne tilfælde kan man få nervepåvirkning af nerven til den store pandemuskel, som kan være permanent. Dette har vi aldrig oplevet i vores klinik. 

Blødning

Ved ethvert kirurgisk indgreb er der risiko for blødning. Den statistiske risiko for dette er 2-3% på verdensplan. Det er helt normalt, at der vil sive en anelse blod/væske fra arret i det første døgn efter indgrebet. Du får derfor lagt en sugende forbinding på. Større blødninger er sjældne, men kan forekomme. Opstår dette, vil det kræve en ny operation, hvor blødningen stoppes. Du skal forvente at få blålig misfarvning og hævelse af området i den første uge efter indgrebet.

Infektion

Ved ethvert kirurgisk indgreb er der risiko for infektion. Den statistiske risiko for dette er 2-3% på verdensplan. I sjældne tilfælde kan man udvikle infektion. I tilfælde af dette vil man behandle effektivt med antibiotika.

Ar

Arret i hårgrænsen vil i de første måneder have tendens til at være voldformet. Arrene er som oftest røde i de første 6-12 måneder efter indgrebet, men bleger altid af. Der er 2-3% risiko for forlænget sårheling på verdensplan.

Nerver

Det er ikke unormalt, at den kirurgiske manipulering kan påvirke nerven til pandemuskulaturen, hvorfor man kan opleve forbigående asymmetri og nedsat motorik. Dette aftager typisk dagene efter operationen. Det er derimod yderst sjældent, at der forekommer permanente skader på nerven med asymmetrisk brynposition til følge.

Rygning

Dårlig heling af huden rammer oftest rygere. Dette kan mindskes ved at holde op med at ryge min. Vi anbefaler at man har et rygestop 6 uger før og 4 uger efter indgrebet.

Opdateret 07.09.2023 Version 3.0

Book en forundersøgelse online

Vælg den type kunde, som bookingen drejer sig om.